Uitnodiging "Meer dan slachtoffer: uitdagingen in de hulpverlening"

 
 
Welke hulp ontvangen slachtoffers van acuut seksueel geweld op de spoedeisende hulp van het Radboudumc? Wat zijn de gevolgen voor de seksualiteit na seksueel misbruik en welke signalen moeten je opmerkzaam maken op eergerelateerd geweld?

Steeds meer slachtoffers melden dat ze gedrogeerd zijn. Welke verdovende middelen kunnen bij een verkrachting onder invloed betrouwbaar worden aangetoond, en tot wanneer? Ook worstelen veel hulpverleners met wat goed handelen is bij een verdenking op seksueel misbruik in een vechtscheiding en de rol van het beroepsgeheim. Hoe kunnen we informatie uitwisselen zonder het beroepsgeheim  te schenden? Tot slot, slachtoffers verdienen de juiste behandeling. Daarom is kennis nodig over welke behandelingen bij een PTSS effectief zijn.

Dit congres wordt georganiseerd door Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden. Het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden is één van de zestien centra seksueel geweld in Nederland. Seksueel geweld komt helaas veel voor. Gelukkig weten steeds meer slachtoffers de weg naar het centrum te vinden. Ook in 2018 was er weer een stijging van het aantal slachtoffers. 

Op het congres ‘Meer dan slachtoffer: uitdagingen in de hulpverlening’ komen bovenstaande onderwerpen aan bod en worden handvatten geboden voor de dagelijkse praktijk. 

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen. 

Prof.Toine Lagro-Janssen 
Hoofd van Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden
en Ines Kramer-Weggelaar Coördinator van Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden

Link naar meer informatie en inschrijven

Praktische informatie

Datum
donderdag 13 juni 2019 - 09:00 t/m 16:30
Locatie
RadboudUMC - Auditorium
Geert Grooteplein 15
6525 EZ Nijmegen
Nederland
Accreditatie
wordt aangevraagd
Kosten
100 euro registratie met accreditatie