Huisartsen Ede-Arnhem-Doetinchem worden gevaccineerd

 
Huisartsen Ede-Arnhem-Doetinchem worden gevaccineerd
Zaterdag 6 februari en zondag 7 februari worden in Rijnstate Arnhem de huisartsen uit Ede, Arnhem en Doetinchem gevaccineerd tegen Corona. Dit geldt ook voor chauffeurs, huisartsen in opleiding, verpleegkundig specialisten en physician assistants die werken in de huisartsen spoedzorg. Zij ontvangen het vaccin van Moderna. Ook andere ziekenhuizen in Gelderland zijn bezig met de vaccinatie van zorgmedewerkers die actief zijn in de spoedzorg.

De huisartsen in de regio zijn blij gevaccineerd te worden. Daarmee lopen ze minder risico op uitval door ziekte en kunnen ze de zorg blijven geven aan hun patiënten.

Binnen de regionale netwerken acute zorg werken de LHV Huisartsenkring en de huisartsenposten van Arnhem, Ede en Doetinchem e.o. voor de uitvoering van de vaccinatie onder andere goed samen met Ziekenhuis Rijnstate.

Regionale aanpak

“We zijn blij dat we rondom deze vaccinatie samen kunnen optrekken, zodat we ook gezamenlijk de acute zorg en huisartsenzorg beschikbaar en bereikbaar kunnen houden voor Arnhemmers en inwoners van de omgeving”, aldus de woordvoerders van LHV en Rijnstate. In Rijnstate gaat het nu om circa 750 zorgverleners, overwegend huisartsen.

Spoedige vaccinatie overige medewerkers huisartsenzorg

Claire Crans, huisarts in Ede en voorzitter van de LHV-Huisartsenkring De Gelderse Rivieren: “Zeker met de dreiging die de Britse variant van het virus vormt voor de besmettingsgraad, is het noodzakelijk nu te vaccineren om de spoedzorg op de been te houden. We zijn natuurlijk blij dat de mogelijkheid er nu is voor de huisartsen om gevaccineerd te worden. Daarbij is het belangrijk dat óók de rest van het team in de praktijk en op de huisartsenposten snel gevaccineerd wordt. Hopelijk komt daar snel meer nieuws over vanuit VWS en RIVM.”