Uitnodiging voor EKC-Verdiepingsprogramma 4: Gezamenlijke besluitvorming in uw toetsgroep

 
 
Met een gezamenlijk en gedragen jaarplan in uw toetsgroep legt u de basis voor een jaar waardevolle bijeenkomsten. U wordt zich bewust van de manier van besluitvorming in uw groep en hoe u als EKC-er uw rol hierin vervult. U maakt afspraken in uw toetsgroep over de manier waarop u besluiten neemt om tot een gezamenlijk jaarplan te komen. Zo vertaalt u samen met collega’s uw gezamenlijke behoeften in het jaarprogramma voor intercollegiale toetsing. En u neemt hierin het minderheidstandpunt mee. Vervolgens gaat u samen met collega’s aan de slag met het uitvoeren van de besluiten tot leerzame bijeenkomsten.

Dit is het vierde programma van vijf de EKC-programma’s die we u in 2019 en 2020 aanbieden.

Inhoud bijeenkomsten verdiepingsprogramma 4 

14 november - Op weg naar gezamenlijke besluitvorming in uw toetsgroep

Onderwerpen voor het jaarplan bepalen, acties verdelen en uitvoeren. Er is veel te besluiten binnen de toetsgroepen en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gezamenlijke (en gedragen) besluit name (en opvolging) met acht tot twaalf professionals vraagt het combineren van aanwezige kennis, meningen en talenten. Het vraagt bewustwording van hoe u en uw collega’s in uw toetsgroep gezamenlijke besluiten nemen. En wat uw rol hierin als EKC-er is. In deze bijeenkomst leert u welke manieren er zijn om tot effectieve besluiten te komen, die ook echt gedragen worden door de groep. Het belang van de minderheid in de groep meenemen bevordert dit.

27 november - En het uitvoeren van besluiten

In uw toetsgroep staan voor uw gezamenlijke besluiten en als het nodig is elkaar erop aanspreken. Dit is van belang om samen op een plezierige manier het jaarplan uit te voeren en draagt bij aan waardevolle bijeenkomsten. U maakt, samen met uw collega’s, in de toetsgroep afspraken over hoe u besluiten neemt. En hoe u ervoor zorgt dat collega’s elkaar aanspreken over het opvolgen van besluiten. U brengt het geleerde met een klein experiment in praktijk, in uw eigen toetsgroep.

 17 december - Reflectie

We reflecteren op uw eigen ervaringen met gezamenlijke besluitvorming in uw toetsgroep. Dit doen we in een intervisie-achtige setting. U maakt kennis met intervisiemethoden die u vervolgens in uw eigen toetsgroep kunt inzetten.

 Praktische informatie

Tijd: 16.00 - 20.00 uur (incl. soep en brood)
Locatie: LHV-regiobureau Oost-Nederland, Laan van Westenenk 737A, 7334 DL Apeldoorn
Accreditatie: We vragen 10 accreditatiepunten aan voor het programma. Als u één bijeenkomst mist  ontvangt u 6 accreditatiepunten.
Kosten: 

€225 (voor LHV-leden) €525 (voor niet-leden). De huisartsenkringen vergoeden de training voor het grootste deel. Zij vinden het belangrijk om het EKC-schap te ondersteunen en daarmee de toetsgroepen op een hoger plan te tillen.

Kleine groep:

Er is plaats voor max. 12 EKC-ers. We werken bewust in kleine groepen, waardoor er veel persoonlijke aandacht voor u en uw toetsgroep is. Als u zich aanmeldt gaan wij er vanuit dat u alle drie de bijeenkomsten volgt.

Minimum:

Het programma gaat door bij minimaal 8 deelnemers

Meld u aan: 

link naar inschrijfformulier

Trainer:   

Leontien Kramer van VIS trainingen, meer informatie: https://vistrainingen.nl/  

Vragen? Bel of mail Cora ten Tusscher, beleidsmedewerker LHV regiobureau Oost-Nederland, tel: 055-5337084, email: c.ten.tusscher@lhv.nl

Meer verdieping?

Voor 2019 en 2020 staat nog één EKC-programma’s gepland. Ook als u in 2020 interesse heeft in volgen van de programma’s die eerder in 2019 al plaatsvonden dan horen wij het graag! Bij voldoende aanmeldingen organiseren we het programma nogmaals.