Leergang Kiezen voor bestuurswerk (NIEUW)

 
 

Wilt u meer invloed hebben op het beleid van het huisartsenvak? Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kennis verbreden? Bent u benieuwd of bestuurswerk iets voor u is? Dan nodigen wij u graag uit voor onze Leergang 'Kiezen voor bestuurswerk'. Deze training leert u in 6 dagdelen wat bestuurswerk inhoud en of het bestuurswerk bij u past. De Birkman-analyse is onderdeel van deze training. Daarnaast ervaart u ook het vak in de praktijk: u bent 1 dag lid van het LHV (kring)bestuur. 

Leerdoel
  • U leert op ervarende wijze wat het bestuurswerk inhoudt. 
  • U weet of het bestuurswerk bij u past en kunt een bewuste en gedegen keuze hierover maken. 
  • U ontdekt nieuwe kennis en inzichten voor persoonlijke groei.
Inhoud workshop

We starten de training met een haardvuursessie, tijdens deze avond kunt u in gesprek met Paulus Lips. Paulus is 6 jaar bestuurder bij de LHV geweest. Hij vertelt u over zijn persoonlijke ervaringen, welke persoonlijke belemmeringen hij tegenkwam in zijn rol als bestuurder en zijn overwinningen. Tevens vertelt hij u hoe hij door persoonlijke kracht in staat is geweest zichzelf of zijn omgeving te veranderen. De volgende dag bespreken we de rapportage van de Birkman-analyse die ingaat op de beroepsmatige belangstelling, stijl van werken en behoeften ten aanzien van werkomgeving. Vervolgens blikken we terug op de haardvuursessie en bespreken uw ontwikkelvraag en hoe dit aansluit op uw ontwikkeldoelen. 

Twee weken later ontmoeten wij u weer om met de module Persoonlijke kracht aan de slag te gaan. In deze module nemen we het woord ont-wikkelen heel letterlijk. De wikkels rondom de kern van elke deelnemer wordt verwijderd en we richten ons op wat u tegenhoudt te groeien. Ook komen de ervaringen op het gebied van samenwerken aan de orde en de trainer biedt iedere deelnemer een à la carte ondersteuning. De mede deelnemers zijn lerend publiek, vaak met een actieve rol. Dit levert alle deelnemers in elke ronde nieuwe kennis en inzichten op. 

Praktische informatie

DoelgroepHid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
KostenLeden € 1250,- / Niet-leden € 2250,-
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of bel 085-0480072.

Programma

Dagdeel 1: Haaardvuursessie met inspirerende spreker: Paulus Lips (avond incl. overnachting)
Dagdeel 2: Bespreken rapportage Birkman-analyse (ochtend) 
Dagdeel 3: Terugblijk haarvuursessie en bespreken ontwikkelvraag (middag)
Dagdeel 4, 5 en 6: Persoonlijke kracht (hele dag + ochtend incl. overnachting)

Iedere deelnemer kan tijdens de training een aanvraag indienen bij de LHV Academie of rechtstreeks bij het LHV landelijk - of één van de LHV kringbesturen om een dag mee te lopen met één van de bestuurders. 

Trainer(s)

Trainster: Betty de Haan (BVO)

Gastspreker: Paulus Lips 

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.