Actueel

 
Op deze pagina vind je de actuele ontwikkelingen van de Wagro en plaatsen we de nieuwsberichten die van belang zijn voor de Wagro.

Veelgestelde vragen en antwoorden over overeenkomsten van waarneming tijdens de Coronacrisis
In de afgelopen weken heeft de LHV veel vragen gekregen en beantwoord over overeenkomsten tussen praktijkhoudende en waarnemende huisartsen. De aanleiding was in alle gevallen de veranderde situatie in de huisartspraktijk vanwege de coronacrisis en de vragen die dit oproept over bemensing, inkomsten en samenwerking. Omdat wij signalen blijven krijgen dat het gesprek tussen huisartsen hierover stroef verloopt, heeft een gespecialiseerde advocaat op ons verzoek een gedetailleerde inschatting van de juridische posities gemaakt. Veelgestelde vragen en antwoorden over dit kader leest u in een overzicht, exclusief voor LHV-leden. 

Wagro De Gelderse Rivieren is op zoek naar jou!

De Wagro De Gelderse Rivieren is dringen op zoek naar niet-gevestigde huisartsen die willen helpen bij de volgende taken van de Wagro:

  • Organiseren nascholingen (FTO’s en Wagrocafe’s) voor waarnemers
  • Belangenbehartiging namens de waarnemende huisartsen bij de LHV en bij externe organisaties
  • Bieden van een netwerk voor waarnemende huisartsen.

Lijkt dit je leuk? Heb je interesse om een leuke diverse groep waarnemers samen te brengen en te vertegenwoordigen, meld je dan aan via: wagrodegelderserivieren@lhv.nl.

Naast het opdoen van goede contacten en van bestuurservaring, ontvang je vanuit de LHV een vacatievergoeding. De bestuurs- en commissieleden vergaderen gemiddeld 6x per jaar, meestal voorafgaand aan een FTO of Wagrocafé. Als bestuurslid zorg je voor het reilen en zeilen van de Wagro. Daarbij wordt het bestuur ondersteund door het LHV-regiobureau Oost-Nederland.

Als commissielid stuur je de nascholingen aan en ben je betrokken bij het uitwerken van het onderwerp. Uitvoerende ondersteuning vindt plaats vanuit de LHV-academie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hanneke van der Veer via Wagrodegelderserivieren@lhv.nl